Een vierjarige opleiding tot revalidatiearts in de opleidingsregio
Informatie
De opleidingsregio bestaat uit: revalidatiecentrum Merem/De Trappenberg, locatie Hilversum; revalidatiecentrum Reade (locaties Overtoom, JBI en OLVG); Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar en Amsterdam UMC, locatie AMC.
Gedurende je periode op locatie AMC werk je op de afdeling Revalidatie. Hier werken ongeveer honderd mensen, waaronder 11 revalidatieartsen, 3 AIOS revalidatiegeneeskunde, 8 senior-onderzoekers en een grote groep paramedici (o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers en psychologen). De afdeling heeft drie gespecialiseerde behandelteams waarin alle zorgactiviteiten zijn ondergebracht: het Neuroteam, Ortho-traumateam en het Kinderteam. De teams verzorgen poliklinische revalidatiebehandeling, geven de benodigde revalidatiegeneeskundige ondersteuning en paramedische zorg op alle afdelingen in de kliniek. Ook ondersteunen zij op aanvraag spreekuren van andere specialismen in de polikliniek. De locatie AMC is geaccrediteerd voor kwaliteit en veiligheid conform de richtlijnen van de Joint Commission International (JCI).
Als AIOS revalidatiegeneeskunde werk je afhankelijk van de fase van je opleiding in toenemende mate zelfstandig. Je verricht werkzaamheden primair in de patiëntenzorg (zowel klinisch als poliklinisch). Door het gebruik van het ICF-model breng je de beperkingen van de patiënt in kaart en maak je een inschatting van de prognose. Je bent de coördinator van het proces in samenspraak met diverse (para)medici. Daarnaast maak je deel uit van complexe schoenen- en technische spreekuren. Naast de patiëntenzorg begeleid je coassistenten, volg je onderwijs en zoek je de verdieping door casuïstiekbespreking, CAT en wetenschappelijk onderzoek (dagdeel per week). Wetenschappelijk onderzoek verricht je binnen één van de wetenschappelijke aandachtsgebieden van de instellingen, wat resulteert in een voordracht en een publicatie.
De afdeling revalidatie van de locatie AMC is onderscheidend door o.a. onze speerpunten Neuromusculaire aandoeningen (ALS-centrum en postpolio) en de diabetische voet, alsmede gespecialiseerde kinderrevalidatie. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het uitvoeren van gangbeeldanalyses, het verrichten van beeldvormend onderzoek en wekelijks overleg met de radiologen.
Wij bieden ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing, een plek om te groeien! Werken in het AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
Opleiding
Je begint je eerste jaar in het revalidatiecentrum om de basis te leren. Idealiter ga je daarna naar het ziekenhuis (6-12 maanden), volg je een kinderstage (min 6 maanden) en werk je in het Amsterdam UMC (6-12 maanden), op locatie AMC.
Als AIOS revalidatiegeneeskunde maak je deel uit van een groep van in het totaal ongeveer 12 AIOS die veel activiteiten delen en nauw betrokken zijn bij de vormgeving van de opleiding.
Toelatingseisen en solliciteren
De AIOS die wij zoeken heeft aantoonbare belangstelling voor de revalidatiegeneeskunde, heeft klinische ervaring in relevante specialismen (bijvoorbeeld Neurologie), beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan goed samenwerken in een multidisciplinair team van professionals. Verder werk je nauwkeurig en efficiënt, heb je onderzoekservaring en ambitie om aan de inhoudelijke ontwikkeling van het vak bij te dragen.
Opleider
dr. Herman Holtslag
Vragen en contact
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat: p.a.donk@amc.uva.nl; T: 020-5664049
Links
We bieden de mogelijkheid tot het volgen van verschillende etalagestages, zie: https://www.opleidingsetalage.nl/